hannasmathorna

Senaste inläggen

Av Hanna Holmberg - 25 januari 2015 14:30

Gjorde en korvgryta till lunch idag på endast 5 ingredienser.

Falukorv
Mjölk
Philadelphia vitlök&örter
Grillkrydda
Paprikapulver

Skiva och strimla falukorven, stek den och häll sen i mjölken och philadelphian
Låt koka upp och krydda.

Serverades med gårdagens ris.
Haha

Av Hanna Holmberg - 21 januari 2015 18:46

Hej på er!
Idag blev de att ta de som fanns hemma.
Så de fick bli quornbitar & bacon i gryta.

1 påse quornbitar
1 paket bacon
1 burk creme fraiche, franska örter
Ca 4dl mjölk
Grillkrydda
Paprikapulver
Curry
Kantarellfond
1 kyckling buljongtärning

Klipp bacon i bitar och knaperstek det och lägg det på papper.
Stek sedan qournbitarna och krydda med kryddorna ovan.
Ta ut qournbitarna också och häll sen i creme fraichen och mjölken, låt koka upp o krydda efter smak, lägg i buljongtärningen och lite kantarellfond.
Häll i baconet och qournet igen och låt koka 10 minuter, servera med pasta.

Av Hanna Holmberg - 20 januari 2015 20:15

Godkväll finisar!
Idag har vi ätit pankopanerad kyckling med potatis och svampsås.
Tänkte att jag slänger upp ett snabbrecept.

Kycklingen:
Pankoströbröd, finns i asiatiska hyllan i livsmedelsbutiker
Kycklingfiléer
Ägg
Mjöl

Gör såhär
Ta fram 3 skålar och häll mjöl i en, ägg i en som du vispar och en du häller ströbrödet i.
Kycklingen ska vara helt tinad.
Krydda mjölet med paprikapulver, vitlökspulver och grillkrydda.
Doppa kycklingen i mjölet, sen i ägget och till sist i ströbrödet.
Krydda sen med samma kryddor igen.
Häll i smör och olja i en stekpanna, ca 1-1.5cm och låt de bli varmt.
Lägg i kycklingen i pannan och stek tills dom är färdiga.

Svampsåsen:
3dl Grädde
2dl creme fraiche
Champinjoner
1 svampbuljongtärning
Margarin
Grillkrydda
Paprikapulver
Lökpulver
Vitlökspulver

Smält margarin i en kastrull och lägg i champinjonerna. Stek de tills att de inte är mycket vätska kvar.
Häll då i creme fraichen och låt den smälta. Häll i grädde, låt koka upp och lägg i buljongtärningen, krydda efter smak.
Låt koka i några minuter.

Av Hanna Holmberg - 20 januari 2015 09:58

Här Kommer receptet på gårdagens middag.
Inte världens bästa bild, Men ändå!

3 kycklingfileer
1 röd paprika
Champinjoner
2dl creme fraiche paprika&chili
5dl grädde
Curry
Grillkrydda
Paprikapulver
Aromat
Kantatellfond
Kycklingbuljongtärning

Strimla kycklingen, skär både paprika och svampen i skivor.
Stek kycklingen i smör, när den nästan är färdig så kryddar du med kryddorna ovan.
Sen häller du i svampen och låter den stekas med kycklingen tills vätskan är borta.
Häll då i creme fraichen, låt Den koka upp och häll Sen i grädden.
Låt detta koka upp igen, och häll i paprikan, krydda igen efter smak, lägg i buljongtärningen och häll i kantarellfond efter egen smak.

Låt koka i ca 30 minuter.

Av Hanna Holmberg - 14 januari 2015 23:42

Hej på er! :)
Idag gjorde vi de enkelt för oss.

Vi körde på ugnsgratinerad falukorv m färsk pasta och hemmagjord brunsås.

Till falukorven använde jag:
1/2 falukorvsring
1/2 röd paprika
1 gul lök
1 röd lök
1/2 påse riven kvibille prästost

Skiva falukorven, lökarna och paprikan.
Varva i ugnsfast form, krydda med grillkrydda, häll lite flytande margarin över och strö på osten.
Ställ in i ugnen på 150° i 30-40 minuter Eller tills de ser färdigt ut.

Brunsåsen:
Ca 4msk smör/margarin, 3msk mjöl, ca 3dl grädde och 3dl mjölk.
1msk kalvfond, 2 köttbuljongtärningar, grillkrydda, lökpulver, aromat, vitlökspulver, paprikapulver.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa, häll i mjölk och grädde.
Låt detta koka upp och häll sen i fond, buljongtärning och kryddor.
Smaka av till du tycker smaken sitter.

Servera med pasta, potatis eller potatismos.

Av Hanna Holmberg - 14 januari 2015 09:22

För 1/2 paket nudlar:

0.5dl grädde
2 skivor ost (orkade inte riva)
1/2tsk kantarellfond
Grillkrydda, curry, lökpulver, aromat
2 skivor knaperstekt bacon

Koka nudlarna, häll av dom i durkslag.
Häll i grädden i kastrullen, lägg i osten och fonden, krydda med kryddorna.
Låt koka upp, häll i knaperstrkt bacon som ni klippt i mindre bitar, häll i nudlarna.
Låt koka ihop.

Done! :)

Av Hanna Holmberg - 13 januari 2015 11:26

Ja som den snälla flickvännen jag är, gick jag upp och fixade lyxfrulle till Alex.

Två skivor valfritt bröd
Räkor
3 kokta ägg
Citronmajonäs
6 skivor gurka

Spritsa citronmajonäs på båda smörgåsarna, koka ägg, dela dom och lägg över majonäsen, lägg över räkorna och sen gurkan.

Räksmörgås kan man ju variera på sååå många olika sätt!
Men de var såhär Alex ville ha dom. :)

Av Hanna Holmberg - 12 januari 2015 13:01

2 stora kycklingfiléer
1 paket bacon, knaperstekt i bitar
1 röd paprika, strimlad
Olivolja eller smör
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl (lätt) crème fraiche
Paprikapulver
Grillkrydda
Lökpulver
Vitlökspulver
150 g riven lagrad ost
400 g kokt pasta, ostfylld tortellini
1 fond du chef, kyckling
Kantarellfond

2 paket färsk tortellini m smak 4 ostar (fylld pasta)

Gör såhär:
Strimla kycklingfilèerna och stek dom färdiga, krydda dom med kryddorna ovan. Lägg åt sidan. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg på papper på sidan. Fräs paprika, lägg i kycklingen och baconet, Häll i grädde och creme fraiche. Låt koka upp och puttra några minuter. Krydda igen med kryddorna ovan och kantarellfonden.Ta såsen av värmen och rör ner 1-1.5 dl av riven ost tills den har smält. Smaka av med kryddor igen.

Smörj en form och häll i den kokta pastan. Häll över såsen och blanda runt ordentligt med pastan.

och strö över resten av den rivna osten. Gratinera i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.


     

Ovido - Quiz & Flashcards